Contest Tatkala Cik Si@mang Mula Merapu.

Assalammualaikum semua 
& salam sejahtera.

Okies entry neh tujuan dia untuk merapu sesungguh nya. sambey duk2 at balcony tadik, minum milo n cicah beskot. tetiba muncol idea & ilham tak bape nak bes neh la kn. haha. korang apa lagik. layan kan jerk la.

Species entry neh ala-ala contest montest gitu. haaa. korang suke kan kan? Hadiah? Nanti Cik Siamang telek2 kan yer. bukan apa. tgk la penyertaan cam mana kn. if memberansangkan haaa. habuan nyer mungkin lumayan. eh tak la. korang ingat aku jutawan nak bgik lumayan. suam2 kuku jerkkk~!.

Cenggini k. Bloggy Cik Siamang yg huduh neh kan bernama "Tatkala Cik Siamang mula merapu.." kn kn? Contest nyer mudah sgt! Just korang dgn pantas korang sambung ler ayat diatas tuh. Haaa mudah kan?? Sambung mcm mana???

ikot ler kreativiti memasing.


masa neh ler tunjukkan bakat terpendam korang tuh kan dekat sini; either thru:

+nak wat sajak ker.
+nak wat ala-ala pidato ker
+syarahan ker
+cerpen ker
+sketsa ker
+novel ker (mampu ker? haha..)
+pantun berkerat2 ker. 
(jgn ler bgik 2 kerat jerk. berkerot2 lak dahi den neh kang nak memikir laks. hihi.)

alahai ikot kreativiti memasing.

Cik Siamang taw korang sume hebat2 belaka kn.
Dulu masa sekolah sume nyer teror BM kn?
haa buktikan keteroran korang sume tuh disini.
ecewah.!


Syarat Penyertaan:

1. Entry Khas cam biasa; lepas tuh bermula nyer contest bila korang stat tulis.. "Tatkala Cik Siamang Mula Merapu..."

2. Follow dgn ikhlas bloggy hampes neh. haha. maaf saja jek nak nyusah kan korang sikit.

3. Penyertaan terbuka kpd sume penduduk muka bumi. alien; Cik Siamang tak layan.

4. Lepas tuh tag ler kenkawan korang dlm 2 org. nak lebey pon boley. takda masalah.

5. Setiap penyertaan perlu ler di informkan kpd Cik Siamang, al maklum ler dah tua. terbelek2 sikit. haha. hantar ler email korang kat sini. jgn lupe bgik link blog korang sekali. larra.xxxx@gmail.com (bgik berisi skit inbox den yg berkarat & berkulat tuh). (OPTION JERK IF KORANG MALAS LEH JUMP KE NO 6)

6. last but not least; link ler blik ke blog Cik Siamang neh. ewah. (kalu korang rasa malas nak email ler) if rajin afdal mafdal, wat kedua-dua nya. haha. eh tamak nau aku neh? mcm rajin jerk. haha)

mudah kan? haa tarikh tutup penyertaan. 5 Disember 2010.
(bgik lama sikit. kang korang nak tag reramai ker, ajak reramai ker kan. al maklum ler hadiah berdasarkan berapa byk penyertaan. haha. byk yg msuk, besar ler hadiah. kuikui..)

ada soalan laju2 ler ty yer. ewah.~!

p/s: agak2 ada ker yg nak masuk Contest merapu Cik Siamang neh? haha.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

fatin hanani said...

insyallh fatin join :)

anamizu said...

wahh ade contest ^^

.::: Princess MOMOY :::. said...

wahh ...de contest tp mmg dari skool dulu x berbakat dalam nie...
aiseyyy

Echam said...

Alamak... takde ke contast utk cipta lagu.. Saya ni komposer je. Tapi komposer nyanyi dlm bilik air... hahahha

Syuki Mohd Sidi said...

waa... cm best jew cOntest ni... hehehe :)

haszuraidah ishak said...

salam.. me join

http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/12/contest-cik-simang.html

thanks..

Post a Comment